
Ingrediente: 1kg carne de la ceafa, 1kg carne de la pulpa, 125 g seu, 10 catei de usturoi, 1 lingurita cimbru, sare, piper, 4 boabe de ienibahar, 1 lingurita bicarbonat.
MITIETII sunt de origine romaneasca, au fost citati in literatura de specialitate in anul 1863, cand se preparau in Bucuresti la birtul popular – La IORDACHE, de pe strada Covaci. Faima lor a trecut granitele tarii fiind de mare succes, in actualitate.
Asadar sa incepem prepararea:
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu 2 -3 linguri apa. Seul si carnea se trec prin masina de tocat de trei ori, apoi se adauga condimentele, bicarbonatul si 5 -6 linguri cu apa rece. Se framanta totul foarte bine cu zeama de usturoi si se lasa in frigider pana a doua zi. La masina de tocat carne se aplica palnia de facut carnati si se da carnea de mititei prin masina: dupa ce iese prin palnie, carnea se rupe in bucati lungi de 6-7 cm. Mititeii se ung cu ulei si se frig pe gratar, stropindu-i cu zeama de carne. Se lasa sa fie mustosi, nu se frig prea tare. Mititeii se servesc fierbinti.
